Услуги

Нашите услуги за Вас:

 • Монтаж
 • Сервиз
 • Профилактика
 • Консултация и оглед
 • Отоплителни инсталации
 • Климатични инсталации
 • Вентилационни инсталации
 • Създаване на проекти
 • Поддръжка и абонаментно обслужване
 • Соларни системи

Монтаж

Работа и материали, обхващащи услугата „Стандартен монтаж”:

 1. Доставка на климатична сплит система и материали на територията на населеното място
 2. Конкретизиране на основата на вътрешното тяло на климатика
 3. Пробиване на 1бр. отвор в стената
 4. Монтиране на стойки за външното тяло
 5. Закачане на външното тяло
 6. Монтиране на тръбен пакет (медни тръби с термоизолация) – дължина до 3 м.
 7. Монтиране на вътрешното тяло върху основата
 8. Съединяване на тръбите на вътрешното и външното тяло
 9. Изолиране и бандажиране на тръбите с лента
 10. Отводняваща гофрирана тръба – дължина до 4 м.
 11. Захранващ кабел 3 х 1.5 кв.мм – дължина до 4 м.
 12. Захранващ кабел 4 х 1.5 кв.мм – дължина до 4 м.
 13. Захранващ кабел 5 х 2.5 кв.мм – дължина до 4 м.
 14. Щепсел
 15. Вакуумиране на системата
 16. Задействане на климатика и описване на работните параметри
 17. Подготвяне на гаранционна карта
 18. Въведение за контролиране на климатика и прилежащото му управление.

Сервиз

Сервизиране и цени:

Ние предлагаме на клиентите си гаранционно и извънгаранционно обслужване за предоставените от нас продукти и услуги. В сервиза се включват обезпечаване на доставката на нужните резервни части и тяхната подмяна, консултации относно възможни повреди и причините за тяхната поява, настройки и смяна на консумативи.

При извънгаранционен сервиз, в съотношение от мащаба на техниката, нейното състояние и местонахождение, се уточняват и цените за сервизната и поддръжка.

Стремим се да Ви предоставим сервизни услуги на достъпни цени с максимално високо качество, взискателност и бързина! Съветваме Ви да се доверите на профеционалисти и да не се опитвате, сами да ремонтирате техника, дори след изтичане на гаранционния срок на съоражението.
За въпроси, моля потърсете ни по телефон, e-mail или директно изберете час и адрес за профилактика и сервиз. Нашите консултации са напълно безплатни, и могат да Ви спасят излишна загуба на време и усилия.

Профилактика

Профилактика на климатиците:

Ние препоръчваме да се прави профилактика на климатика от специализирана фирма поне веднъж годишно.
Техническата поддръжка и редовната профилактика на климатичната система са необходими, защото това осигурява нейната дългосрочна и безпроблемна работа. Замърсяванията намаляват ефективността на климатика и увеличават разхода на електроенергия. Лошото качеството на въздуха вследствие на развилите се бактерии, както и неприятните миризми са още един признак, че Вашия климатик се нуждае от спешно почистване.В много от случаите, когато климатика не е профилактиран в продължение на години се налага по-сложна и по-скъпа интервенция – техниката трябва да бъде демонтирана, разглобена и цялостно почистена в сервиз на фирмата. Годишната профилактика на климатика не само ще ви спести пари и главоболия, но и ще повиши нивото на комфорт и качеството на микроклимата във Вашия дом.

Консултация и оглед

Ние Ви предоставяме безплатна консултация, ще Ви отговорим на всички въпроси свързани с оглед, доставка и монтаж на климатична система. Заедно ще изберем най-удобното за Вас време, в което да Ви посетим, за да удовлетворим желанията Ви.

Възползвайте се от услугата преди закупуването, доставката и монтажа на климатик, за да можете да направите най-правилният и подходящ избор според Вашите нужди.

Отоплителни инсталации

Газовите отоплителни системи са известни, като най-икономични и надеждни по отношение на смущения в доставките на енергоносител. Дейността на газовите отоплителни системи е независима от външните атмосферни условия, а разнообразието и видовете отоплителни уреди (радиатори, конвектори, подово отопление, камини, лири за баня), биха удовлетворили всеки един клиент. Освен топлина и комфорт, газовите отоплителни системи могат да Ви предоставят и неизчерпаемо количество топла вода. Искаме да знаете, че природният газ е ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ продукт, така че избирайки отопление на природен газ, Вие ще съдействате за по-добра и по-чиста околна среда за Вас и останалите.

Електрическите котли все още се доста търсени отоплителните системи за бита и индустрията. Техен недостатък, обаче е високата енергоемкост, което ги превръща в най-скъпият източник на топлина в днешни дни. Електрическите котли имат и своите плюсове – ниска цена, компактни размери, не изисква монтиране на комин, безшумна работа, щадящи околната среда (без вредни емисии и миризми). Въпреки това, обаче те остават на второстепенен план, като резервен (алтернатевен), а не главен източник на топлина.

Благодарение на котли, работещи с твърдо и/или течно гориво може да се гарантира почти пълна автономия на битовото отопление от външни източници. Освен за дома, този вид отоплителни системи са подходящи за големи производствени помещения, детски градини, училища, административни сгради и други. В днешно време пазара ни предлага голям избор от котли на пелети, трърдо гориво, нафта, пиролизни котли и т.н.

Климатични инсталации

Днес на пазара има толкова голямо разнообразие на климатични системи, че на човек би му било много трудно да избере най-подходащия за него климатик.

Ние притежаваме качеството на идеалния дистрибутор на климатични системи, поради нашето значимо твърдение, че максимата „колкото по-скъпо, толкова по-добро“ в сегмента на климатичната техника НЕ важи. При нас ще намерите климатични системи само от най-реномираните производители, заповядайте при нас, ние ще се погрижим да изберете най-доброто за Вас.

Развиваме се с успех и с VRV и VRF системи от последно поколение, моно и мулти-сплит климатични системи, високоефективни чилъри с водно и въздушно охлаждане, както и студо и топловъздушни апарати подходящи за вашия хотел, търговски център, офис сграда или заведение.

Ние се занимаваме с доказали се с времето, брандове в производството на климатични системи. В каталога ни ще откриете марките – LG, DAIKIN, MITSUBISHI ELECTRIC, MITSUBISHI HEAVY, MIDEA, FUJITSU GENERAL, FUJI ELECTRIC, TREO, TOYOTOMI, NEOCLIMA, GREE, NIPPON, HITACHI, KITANO, CHIGO, STARWAY, CARRIER, KOBE.

Моля не се колебайте да ни потърсите за консултация относно основните параметри на климатичните системи. Ние ще ви помогнем за правилния избор.

Вентилационни инсталации

Вентилационните системи служат за отстраняване на вредни примеси, образувани в затворени помещения /въглероден двуокис, прах, миризми и взривоопасни смеси/, а така също и за получаването на свеж въздух. Вентилационните системи притежават и способността за затопляне и очистване на приточния въздух.

Модерните решения в изграждането на вентилационните системи, ни дават възможността да увеличим тяхната евфективност с до 85% благодарение на рекуперативни (енерговъзстановяващи) блокове.

Инвестицията в подобен вид съоръжения се възвръща в период от 1 до 3 години, според активността на експлоатация и конкретните параметри на системите.

Моля не се колебайте да ни потърсите, ще ви консултиртаме относно основните параметри на вентилационните системи. Ще ви запознаем с техните елементи, производители, предимства и недостатъци.
При нас ще можете да се запознаете с видовете вентилационното оборудване, което намира приложение в бита, промишлеността и сградите за обществено обслужване.

Имаме възможност да изградим вентилационни системи специално за Вас и вашите изисквания.

При нас ще получите компетентно мнение за подходящ избор и пълноценно използване на вентилационното оборудване.

Създаване на проекти

Доверете се на иновативното ни мислене и стремеж към усъвършенстване с най-съвременни технологии, за създаването на идеалния проект за Вас. Предлагаме решения според индивидуалните изисквания на всеки наш клиент заедно с бързо и коректно изпълнение в поставените срокове.

Ще Ви дадем детайлно обяснение по всеки един въпрос или появил се проблем. За тази цел се прави оглед на обекта, анализира се и се изготвя проект, съобразен с нуждите и предпочитанията на клиента ни.

Можем да Ви предложим проекти за:

 • Вентилационни инсталации;
 • Отоплителни инсталации;
 • Климатични инсталации;
 • Инсталации със слънчеви колектори.

Възможност за оферти относно сезонният разход на енергия.Различни варианти за поддържане на правилният микроклимат в помещенията и избор на най-подходяща система за уют, икономия на енергия и инвестиция.

Поддръжка и абонаментно обслужване

Регулярната профилактика и поддръжка на дадено оборудване е необходима, както за безопасността на обекта, където се експлоатира, така и за неговата пълноценност и оптимално ниски разходи за електроенергия.Ние ВИ предлагаме абонаментно техническо обслужване, с което се намалят значително експлоатационните разходи и се удължава „живота“ на оборудването, за което сте инвестирали.

Поддръжката може да бъде на отделни машини и съоръжения или цялостна. За пълна безопасност и ефективност, най-малко един път в годината е необходима профилактика.

Създаваме възможност за клиента да може прегледно и детайлно да проследи всички дейности, които сме извършвали в процесите на поддръжка на системите.

При сключена сделка за абонаментно обслужване и случай на повреда в някоя от машините, ние ще Ви изпратим специализиран екип не по-късно от 24 часа след вашето уведомление. Така ви осигуряваме спокойствие и професионална помощ на Ваше разположение!

Соларни системи

Слънчевите соларни системи са най-модерните отоплителни тела. Те представляват слънчеви соларни панели и притежават способността да преобразуват светлината в електричество. Това е така, защото те попиват слънчевите лъчи благодарение най-сигурният и мощен източник на светлина – слънцето. В света на учените соларните панели се наричат „фотовалтаици”, което означава „електричество светлина”.

Невероятно, но факт! Много домове, включително и в България, вече започнаха да ползват електричество само чрез помощта на слънцето. Предимството е, че по този начин се спестява електроенергия дори в момент на нейното използване. Тази тенденция е широко предпочитана в по-развитите страни, където така бързо възникнаха и електро мобилите – новите коли на бъдещето!

Моля не се колебайте да ни потърсите за консултация относно соларните системи. Ние ще Ви обясним подробно и ще Ви помогнем за вземането на най-правилно решение.